KLIKATTAVAA SISÄLTÖÄ

Minkälainen sisältö saa sinut niin uteliaaksi, että olet valmis klikkaamaan ja antamaan sille kallista aikaasi? Oletko muuten koskaan pysähtynyt miettimään? Annas, kun arvaan. LISTAT ja LUETTELOT. Haluatko tietää miksi näin on? Listaan alle kahdeksan merkittävintä syytä miksi.

8 syytä laatia lista

1. Sisältö on skannattavaa

Verkkolukijat ovat hätäisiä, malttamattomia ja koko ajan matkalla eteenpäin. Heillä on jatkuvasti tutka päällä etsimässä hyödyllistä sisältöä. Listat antavat nopeasti hyvän ja kokonaisvaltaisen käsityksen sisällöstä.

 

2. Listat ovat lyhyitä

Jos alat kirjoittajana luomaan sisältölistoja, pysyy myös sisältösi lyhyenä ja säilyttää fokuksensa. Tiiviillä skoopilla kirjoitettu sisältö ajaa myös agendasi etua. Kokeile.

 

3. Luettelot ovat siistejä

Luettelot ovat ’tupla-siistejä’. Ne ovat selkeitä (1). Selkeys antaa lukijalle mahdollisuuden rytmittää lukemistaan. Ilmatila sisältöargumenttien ympärillä jättää tilaa ajatuksille, prosessoinnilla ja hyväksymiselle. Ja luettelot ovat vaan niin cooleja (2). Ne näyttävät visuaalisestikin hyviltä.

 

4. Listoihin on helppo linkittää

Myös muiden sivustojen / blogien sisällön tuottajien on mielekästä linkittää sekä viitata selkeisiin ja kattaviin listoihin. Etenkin kun he haluavat, että heidän omat lukijansa saavat vakuutusta lukemalleen.

 

5. Täydellisyys ja kattavuus

Kriittinenkään lukija ei todellisuudessa kaipaa listaan lisäyksiä tai ole valmis karsimaan siitä osia poiskaan. Listat ovat kattava katsantokanta omasta lähestymiskulmastaan sisältöönsä.

 

6. Listat ovat helppoja laatia

Kirjoittajalle listat ovat helpompia kirjoittaa kuin yhtenäinen leipäteksti. Listoissa ei tarvitse rakentaa heiluvia aasinsiltoja asiayhteyksien välille. Lisäksi helposti tuotettu sisältö on useimmiten myös helppolukuisinta. Yhteinen ilon aihe.

 

7. Listat ovat vakuuttavia

Einstein sanoi: ”If You can’t explain it simply, You don’t understand it well enough.” Eli jos saat siitä listan aikaiseksi, olet oppinut asian täydellisesti. Miksi kukaan siis epäilisi sinua? Me kaikki kuitenkin rakastamme listoja. <3

 

8. Jaettavuus

Listojen selkeys tekee niistä helposti jaettavaa sisältöä. Jokainen ’jakaja’ haluaa kuitenkin vakuuttaa seuraajansa omasta tietämyksensä tasosta ja ammattitaidosta. Listojen hahmotettavuus, lyhyys, siisteys, linkitettävyys, kattavuus, helppous ja vakuuttavuus tekee niistä jaettavaa sisältöä.

 

Ja huomaathan, että lukiessasi tämän lauseen, olet ollut jo niin listojen hypnoottisen toimivuuden vaikutuksen alainen, että jaksoit lukea loppuun asti. Enää sinun ei tarvitse kuin jakaa tämä sisältö omalle yleisöllesi niin lista on toiminut täydellisesti. Sitten voit itse ryhtyä laatimaan listoja (tai vaadi niitä sisällön tuottajaltasi).

Related Post

MIKÄ ON BRÄNDI?

MIKÄ ON BRÄNDI? Brändillä tarkoitetaan yritykseen liitettävää mielikuvaa, joka syntyy imagon ja maineen summana. Hyvästä brändistä